ShoutMix


ShoutMix chat widget

SELAMAT DATANG

MAAF BLOG SAYA MASIH DALAM PROSES KEMASKINI

Masih ada..

Dunia Ini Luas

Kursus Kejurulatihan Rekreasi di La hot Spring

Pada 26 januari -29 januari 2011, satu kursus kejurulatihan rekreasi tahap 1 dan 2 berjaya dilaksanakan. Bertempat di La Hotspring, Terengganu, pelbagai cabaran dan pengalaman baru diperolehi oleh para peserta. Berdepan dengan cuaca hujan 24 jam tanpa henti adalah cabaran yang amat menyeronokkan, kami seolah-0lah berada di negara hujan dimana hujan pada hari itu tidak pernah berhenti.


Setibanya kami di La Hot Spring, hujan telah turun dengan lebat nya.. aktivti pertama pada hari itu, mendirikan khemah terpaksa dibatalkan, kerana tapak perkhemahan bertakung dengan air. Setelah agak lama kami dibiarkan di pondok usang ini, akhirnya kami diberi bilik bertaraf 5 bintang...

Tada!!! cantikkan rumah ini.. ha... memang cantik pun...

Unik dan berbeza... terbaik dari ladang..





Memandangkan hotel ini dh terbiar agak lama, terpaksalah kami membersihkannya...





bahagian dalam..konsep yang menarik boleh memuatkan hampir 100 orang.. jimat....




Memandangkan hari pertama hujan turun dengan lebat, hanya aktiviti indoor sahaja yang dapat dilakukan. macam biasa g kem kena wat tepukkan sorakkan, bendera , malam kebudayaan dan seumpama dengan nya.


Laporan diteruskan untuk hari berikutnya, pada hari kedua pertandingan orientering dijalankan, pertandingan itu terpaksa dilangsungkan dalam cuaca hujan yang lebat menambahkan lagi cabaran, sayangnya aku lupa nak ambik gambar time nie...

hari ketiga, hari yang ditunggu-tunggu akhirnya muncul juga, kami berkesempatan untuk meneroka hutan gunung tebu pada tengah hari itu. Hujan masih turun dengan lebat, setelah mendapat kelulusan dari ranger hutan time tu, membenarkan kami untuk naik sehingga ke kawasan air terjun sahaja.


Pengembaraan bermula....





Air sungai time 2, memang laju giler, silap langkah boleh hanyut..







Cabaran bermula....





Menunggu giliran merentas sungai...



Muka cuak diserang Pacat...







Pelik Tapi benar...... inilah dikatakan mutiara naga yang dicari oleh Goku dan rakan2nya.. sayangnya mutiara naga ini telah menjadi batu.....




Memandangkan air sungai terlalu laju, kami terpaksa berpaut pada kayu....



Air terlalu deras..




ada sesuatu disana sedang memerhatikan kami...???


bergotong royong.....



cabaran tetap diharungi...



keceriaan masih lagi terpancar walaupun diserang pacat...



Halangan berjaya ditempuhi...





Akhirnya kami sampai di satu lokasi, sebuah batu seakan2 seekor katak... (Gamabunta, katak naruto)



Pakcik ranger 2 sedang duduk atas katak , mcm naruto...





Operasi mencari pacat masuk dalam seluar bermula...



eee....banyak pacat yg diowg kutip hari 2..



Penangan Pacat....best wo... ade kat mane2 shaje..




berendam sebentar di air terjun...




Air sungai + Air hujan...






Ceria je...






Lokasi terakhir kami, di gua bahtera.. dikatakan disinilah pintu gerbang ke dimensi lain.. dikatakan juga, batu ini menyerupai sebuah kapal..


boleh masuk kedalam gua bawah tanah ni...tapi sebab hujan air penuh.. xleh nk masuk..

setakat ni dulu.. nti update len...


=======================




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More