ShoutMix


ShoutMix chat widget

SELAMAT DATANG

MAAF BLOG SAYA MASIH DALAM PROSES KEMASKINI

Masih ada..

Dunia Ini Luas

Jom Abseiling

Abseiling adalah aktiviti menuruni sesuatu kawasan yang curam dengan menggunakan tali. Perkataan "Abseiling" adalah berasal daripada jerman yang bermaksud turun dari kawasan yang tinggi dan berbatu menggunakan tali.

Pada 19 Mac 2011, yang lalu kami sempat merasai aktiviti ini. Aktiviti yang dijalankan di Bukit Keluang, Terengganu disertai oleh 29 peserta yang mengambil kursus jurulatih rekreasi tahap 1 dan 2.




Bersedia atau tidak?? turun saja bukit itu......




Aspek Keselamatan perlu dititik beratkan..




Banyak sangat talinya...mcam nk gntung diri pun ada..








Yeah..turun sudah...







abg ni isteri saja ada 4..jatuh kompem smua jadi janda...














em,,...buat ape 2...



agak tinggi...






Keyakinan adalah aspek utama dalam menjalankan aktiviti ni..







The Big one...

sekian.....

Melawat Muzium Terengganu

17 Mac 2011, hari tu sempat gak melawat muzium terengganu...
Biasalah dh name pun student pelancongan, x jalan x sah lah.. xbanyak sangat yg dpat explore kat dalam muzium 2..yelah kan, muzium punya ar besar, masa diberi lebih kurang 2 jam je..
x sempat ar, nk pusing satu muzium 2...



Kehadiran kami disambut oleh penari kebudayaan







Ada diantara kami tidak mahu melepaskan peluang menari bersama-sama penari kebudayaan



Mengcungkil bakat terpendam




emm...ada bakat...





Batu ni nampak macam batu biasa, tapi nilah batu yg digunakan oleh orang dulu2...



Kami diberi tunjuk ajar bagaimana untuk mengawet binatang..



batu zaman pra-sejarah kot...





Ada gaya artis tak? hahaha...


=============================



nilah kawasan sekitar muzium terengganu... yg mana blum pernah pergi, saya syorkan kamu pergi. Kalau bukan orang malaysia yang pergi, sapa lagi yg nk pergi ke muzium ni.. banyak sejarah dan kenangan zaman2 dulu disimpan kat dalam muzium ni...





Batu bersurat, adalah salah satu tarikan utama di muzium ni... ni lah dia rupa batu bersurat...



















Salah satu galeri yang menyimpan pakaian orang zaman dulu-dulu...


















salah satu pameran yg menarik perhatian aku, dalam byk barang yg ada kat muzium tu.. koleksi keris yg suka aku tgok....






nilah dia congkak yg dilarang untuk dilihat dari belakang..Jangan pandang belakang congkak



Apa yg menarik pasal tudung saji ni ialah, tudung saji ni besar gila...leh tutup meja sekali klau pakai kat umah...



ni plak kerambit yg digunakan oleh pahlawan dulu2...




pisau potong sayur kot...

================================

SEBELUM BALIK, SINGGAH PANTAI DULU..CANTIK TEMPAT NI...















Bergambar kenangan dulu..



ombak yg cantik....



indahnya ciptaan tuhan..



cobaan lari dari tsunami..kononnya lah...



Sekian dulu....

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More