ShoutMix


ShoutMix chat widget

SELAMAT DATANG

MAAF BLOG SAYA MASIH DALAM PROSES KEMASKINI

Masih ada..

Dunia Ini Luas

MARLBORO CRUSH TO RELEASE MINT

Post pada kali ini, saya ingin mebincangkan tentang rokok keluaran Marlboro.

Seperti yang kita ketahui, rokok boleh membahayakan kesihatan, pelbagai kempen telah dilakukan oleh kerajaan agar memastikan rakyatnya tidak merokok, namum begitu usahanya tidak menampakkan hasil yang memberangsangkan. Mungkin juga, hal ini disebabkan oleh pihak kerajaan sendiri tidak mahu mengalami kerugian hasil daripada kutipan cukai rokok, menyebabkan rokok terus berada dipasaran negara ini.

Pelbagai kempen telah dilakukan oleh pihak kerajaan seperti, meletakkan gambar yang tidak senonoh pada kotak rokok, namum begitu rokok tetap menjadi pujaan rakyat negara ini. Oleh kerana harga rokok yang terlalu mahal dipasaran tempatan, menyebabkan pelbagai rokok tiruan telah berjaya diseludup masuk ke negara ini. Pelbagai jenama yang tidak pernah kita dengar pun telah berjaya mendapat tempat dihati perokok tegar (seperti saya.. hahaha...).



Namun begitu, ingin saya nasihatkan kepada anda yang merokok, beli lah rokok yang original.

(JANGAN HISAP ROKOK)

Ini kerana, kita tidak tahu racun yang ada pada kandungan rokok tersebut, berbanding rokok original dimana kita sudah sememangnya tahu, bahawa rokok itu boleh menyebabkan kaki anda rosak, boleh menyebabkan kandungan isteri anda terjejas, mulut anda akan rosak habis, jantung anda akan berwarna hitam dan otak anda akan rosak.
Jadi, tepuk dada pilih lah menu yang ada.. hahaha.

ok,
Begitu juga dengan syarikat pengeluar rokok, mereka ini terus bersaing agar memastikan rokok keluaran mereka terus mendapat tempat dihati peminat mereka,
dan terbaru satu idea yang unik telah dikeluarkan oleh syarikat pengeluar perokok Marlboro,
dimana rokok keluaran mereka, iaitu "CRUSH TO RELEASE MINT" berbeza dengan rokok yang ada dipasaran.




Rokok ini mempunyai satu bebola getah didalam filter rokok tersebut, dan apabila terkena udara panas (asap rokok) ia akan mengeluarkan satu perasa yang sejuk apabila anda menghisapnya.. Jika untuk mendapatkan kesejukkan yang maksimum picit bebola getah itu sehingga pecah.

Bukan untuk mengajar anda untuk merokok, tetapi kita perlu melihat perkara ini dari sudut yang berbeza, iaitu melihat dari sudut idea yang unik yang berjaya dihasilkan oleh syarikat rokok Marlboro. Walaupun mereka tahu, produk mereka mendapat tentangan dari pelbagai pihak, tetapi mereka (syarikat rokok) tetap mampu untuk terus mengekalkan produk keluaran mereka dipasaran dengan menghasilkan produk yang unik seperti ini.




Idea yang kreatif seperti ini lah yang perlu ada pada sesuatu produk agar memastikan produk keluaran kita lain daripada orang lain, dan digunakan untuk bersaing didalam pasaran yang sangat kuat.

Jadi saya nasihatkan kepada anda, jauhi merokok, hisaplah sesuatu yang menguntungkan diri anda...emmm apa ek...???

Sekian..



Bisnes T-shirt

Hai..

Cuti sem bakal tiba, macam biasa xde perancangan lagi, apa nak buat sepanjang cuti sem ni. Dengar brite, cuti hampir 3-4 bulan.. wah kalau keje pun masyuk ni??

Aku ingat nak buat biz lah.. 2-3 minggu nie, aku banyak menghabiskan masa depan laptop, mencari informasi yang berkaitan dengan t-shirt printing biznes. So far,ok lah, kalau ada modal nanti aku akan cuba biznes.

so nanti kalau sesape nak buat t-shirt, ade design yg sendiri bley lah mintak aku tolong print kan...harga x mahal, harga atas dasar rakan.. sharing is caring..hahaha

ha,.. aku buat sungguh ni... klu nk beli produk dari lansapDesign, layari lah



http://lansaptshirtdesign.lot.my/

Itu je dlu... sesape nak jadi partner bisnes ni.. contact2 lah aku.. modal pun xbanyak ni.



Memancing Di Sungai Jugra

Bile time cuti, aktiviti yang selalu aku buat adalah memancing. Walaupun ada orang cakap memancing itu adalah aktiviti yang membosan, tapi bagi aku, memancing adalah sesuatu yang menyeronokkan "kalau" dapat ikan lah... aku selalu je dapat ikan...Yang orang cakap, mancing tu bosan, sebab xdapat ikan lah tu...


Pemandangan Sungai Langat berlatar belakangkan Bukit Jugra

Jika anda berkunjung ke Pulau Carey, jangan lepaskan peluang anda untuk memancing di sekitar perairan sungai langat ini. Sejarah telah tercipta di sungai ini pada tahun 2005, salah seorang penduduk kampung sungai bumbun, telah berjaya menaikkan ikan gelama seberat 30kG. Walaupun tidak banyak ikan seberat 30kg ini berjaya dipancing, ianya telah menjadi kegilaan bagi penduduk di sekitar pulau carey ini, pergi untuk memburu ikan-ikan yang mendiami sungai langat ini. Mereka percaya bahawa masih ada lagi "Monster Fish" yang belum ditumpaskan..

Jika anda ingin memancing di perairan sungai langat ini, anda disarankan memancing dengan menggunakan bot. Dengan menggunakan bot, anda untuk bergerak mencari lubuk-lubuk ikan yang terdapat di perairan Sungai Langat ini. Jika anda nak mancing kat sini dan nak pakai bot, boleh hello saya ok..


Macam tepi Tasik pun ada kan??

Tapi kami mancing tak pakai bot pun, ada lah jetty orang kampung buat, senang lah sikit kami mancing..selesa pun selesa..boleh baring2 lagi...



Ha satu lagi jangan buat benda macam ni kat pokok.. sian pokok 2... jangan nak gatal-gatal tangan g toreh pokok tu.. pokok ni xde getah, kalau ada pun x laku..



Ni lah rupa Cacing Bakau ataupun Pun-pun, yang digunakan sebagai umpan untuk memancing.. kalau mancing kat area2 ni.. umpan pun-pun memang mujarab..



Boring-boring duk umah, sekali sekala lepak tepi sungai memang best....







Tangkapan pertama Ikan Baung Seberat 300g... Ikan baung sakit kuning kot..



Kecik pun ok...daripada xde langsung... yg ni kami lepas balik ke sungai.. saja je nak rasa tarikan die...xdelah kuat mane..biasa je






Ikan Baung lagi...kuning keemasan..





relek je mancing...selesa...



Bergambar kenangan berlatar belakangkan kubur cina..hehehe



Pelantar ni boleh memuatkan 5 orang sahaja,dan mesti tidak lebih daripada 500kg. kalau x, runtuh...




Bot tunda yang melalui sungai ini. tak taw lah bwak apa...maybe bawak pasir or besi kot..




Kaki Pancing




Ni lah dia bukit jugra..ataupun bukit tunggal... sebabnya, bukit ni mcam busut.. ada satu je.. n tidak bersambung dengan mana2 banjaran...




Uwek...!!! penat hahaha sekian dulu dari saya.. pas ni kami nak mancing laut dalam pulak..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More