ShoutMix


ShoutMix chat widget

Cerita aku, kini dan Selamanya

Bangun pagi jam 10am, g dapur cari makanan, dapat lempeng pun jadi. Tengahari Makan lagi, bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, bila malam start meniaga, xde pelangan tutup awal. Tengah malam main game PES2011 sampai subuh, smpai bengkak bijik mata, mcm nak terkeluar,..

Bangun pagi jam 10am,kadang 12 baru bangun, biasalah rumah bujang, xde sape kacau,pastu g umah mak aku, g dapur cari makanan, dapat lempeng pun jadi. Tengahari Makan lagi,mak masak lagi sedap, bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, bila malam start meniaga, xde pelangan,buat burger banyak-banyak, bagi makan kat diri aku sendiri. Tengah malam main game PES2011 sampai subuh, smpai bengkak bijik mata, mcm nak terkeluar,..



Ini bukan breakfast aku, sekadar gambar hiasan, kadang time malam ada gak makan nie..


Bangun pagi jam 10am,kadang 12 baru bangun, biasalah rumah bujang, xde sape kacau,pastu g umah mak aku, g dapur cari makanan, kadang2 aku masak sendiri. Tengahari Makan lagi,mak masak lagi sedap,bila aku tolong dia masak. bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, bila malam start meniaga, xde pelangan,buat burger banyak-banyak, bagi makan kat diri aku sendiri, kadang2 xabis aku bagi kat itik abang aku, yang katanya nak jadi jutawan itik. Tengah malam main game PES2011 sampai subuh, smpai bengkak bijik mata, sampai lebam..perit


Ni gerai Lame, skg kami dh maju dh pindah ke lokasi baru.. 50 meter dri tmpat asal




ni lah dia Itik abg aku..


Bangun pagi jam 10am,kadang 12 baru bangun, biasalah rumah bujang, xde sape kacau, mak aku gak, dia suh aku tido banglo akak aku ni,katanye "daripada banglo 2 dibiar kosong, baik aku tido situ" katanya kat aku , cambiasa bangun pagi mesti nak sarap, apa lagi!!, g umah mak aku lew, g dapur cari makanan, kadang2 aku masak sendiri. Tengahari Makan lagi,mak masak lagi sedap,bila aku tolong dia masak. bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, naik moto jew..laju bhai aku bawak motor 2.. kadang 100kmj, bila malam start meniaga, "daripada lepak kosong, baik ko dpt seposen sehari" kata abg aku dulu kat aku, cambiasa kadang2 ade, kadang xde pelangan, aku lah pelangan nya.. 2 yang naik berkilo-kilo ni. Tengah malam main game PES2011 sampai subuh, smpai bengkak bijik mata, sampai lebam..perit



Banglo Akak aku.. 3 tingkat bawah tanah =P


Bangun pagi jam 10am,kadang 12 baru bangun, biasalah rumah bujang, xde sape kacau, mak aku gak, dia suh aku tido banglo akak aku ni,katanye "daripada banglo 2 dibiar kosong, baik aku tido situ" katanya kat aku , aku apa lagi tido ar kat banglo akak aku nie.. cambiasa bangun pagi mesti nak sarap, apa lagi!!, g umah mak aku lew, g dapur cari makanan, kadang2 sarapan dah xde, aku suh mak aku buatkan teh untuk aku,pergh... thanks , tapi memang terbaik daripada ibu ku. Tengahari Makan lagi,mak masak lagi sedap,bila aku tolong dia masak. bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, naik moto jew..laju bhai aku bawak motor 2.. kadang 100kmj, tapi bila time balik dari pekan ke rumah, memang celake sikit, jalan yg aku nak lalu, bila balik dari pekan, semua berlubang, dalam plak 2..mau bengkok rem moto aku. nak tak nak, terpaksalah makan jalan orang cikit. bila malam start meniaga, "daripada lepak kosong, baik ko dpt seposen sehari" kata abg aku dulu kat aku, cambiasa kadang2 ade, kadang xde pelangan, aku lah pelangan nya.. tokey!! mestilah burger spesel,..2 yang naik berkilo-kilo ni. Tengah malam main game PES2011 lagi,ini semua kerana Jami and Ijam, xpuas hati asyik kalah je dengan aku, smpai bengkak bijik mata, sampai lebam..perit..



BBQ kerang,ikan pari,ayam,ikan selar,ketam hidangan malam..hahaha


Bangun pagi jam 10am,kadang 12 baru bangun, biasalah rumah bujang, xde sape kacau, mak aku gak, dia suh aku tido banglo akak aku ni,katanye "daripada banglo 2 dibiar kosong, baik aku tido situ" katanya kat aku , aku apa lagi tido ar kat banglo akak aku nie.. cambiasa bangun pagi mesti nak sarap, apa lagi!!, g umah mak aku lew, g dapur cari makanan, kadang2 sarapan dah xde, aku suh mak aku buatkan teh untuk aku,pergh... thanks , tapi memang terbaik daripada ibu ku,kadang sebelum mkn tengahari,aku mesej buah hati dulu. Tengahari Makan lagi,mak masak lagi sedap,bila aku tolong dia masak. Sebelum makan, mesej buah hati dulu, dia tanye dh dh makan ke belum?..aku jawab "baru pas makan"., padahal dah 4 pingan aku bantai, pagi 2 tengahari 2 pingan..hahaha bila petang, g pekan g beli daging burger n roti burger, naik moto jew..laju bhai aku bawak motor 2.. kadang 100kmj, biasalah LC135,tapi bukan moto aku, moto abg aku, aku xde moto, basikal pun xde.. tapi bila time balik dari pekan ke rumah, memang celake sikit, jalan yg aku nak lalu, bila balik dari pekan, semua berlubang, dalam plak 2..mau bengkok rem moto aku. nak tak nak, terpaksalah makan jalan orang cikit. bila malam start meniaga, "daripada lepak kosong, baik ko dpt seposen sehari" kata abg aku dulu kat aku, cambiasa kadang2 ade, kadang xde pelangan, aku berangan gak, kalau aku bukak byk kedai burger cabuk aku ni, mesti aku akan jadi jutawan burger, kan? bila xde pelangan je mesti mengalamun, last-last aku lah pelangan nya.. tokey!! mestilah burger spesel,..2 yang naik berkilo-kilo ni. Tengah malam main game PES2011 lagi,ini semua kerana Jami and Ijam, xpuas hati asyik kalah je dengan aku, kalah besar diorang dengan aku,5-0,6-0, smpai bengkak bijik mata, sampai lebam..perit..nasib baik buah hati memahami...




cerita dan seterusnya....adalah sama....berulang dan terus berulang..

6 Perbincangan:

kira cuti sem ada jgak la bnda nk wat kan...drpd k.aini dok saja ja kt umah tnggu duit jatuh dri langit..hehehe

wah best duit jatuh dari langit...nk tgu jgk lh..haha

aku yakin berfer buatan ko x sesedap burger buatan aku miahahahah

kerang+ikan pari=sedapny!!

Catat Ulasan

Terima kasih lah kerana berkata-kata

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More