ShoutMix


ShoutMix chat widget

Manchester Julang Barclays Premier League kali ke 19

Wow sungguh mengagumkan. Rasanya ramai yang dah tahu Manchester United juara liga perdana england buat kali ke 19. Team favourite aku, mula kenal Manchester United ni masa aku darjah 6. Time tu mane ada astro kat umah, yang aku tahu masa tu (darjah 6), liga malaysia je. Star-star yang aku ingat Azman Adnan, Rusdi Suparman,Tony Cottee, Chris Kiwomya (star selangor) bagi aku diorang lah hebat time tu.

Macam mana aku boleh minat Manchester United ek? aku mula tertarik dengan nama Manchester United apabila aku pergi ke pekan dengan ayah aku, aku terpandang satu surat khabar ni (BHarian), dengan muka surat depan nya tertulis "UNITED MENAKJUBKAN" (kalau xsilap lah)..

Aku nak beli xde duit time tu so,aku belek jelah. Mulai dari saat tu aku terus terpikat dengan Manchester United. Dalam final dengan Bayern Munich tu, diorang hanya memerlukan 3minit masa kecedaraan untuk menghasilkan gol kemenangan.(wah hebat tu..bagi akulah time tu). Belek bahagian dalam, pergh first time aku tengok satu team pegang tiga (3) piala. So fall in love with Manchester United.


Sir Alex Ferguson "Lagenda Teragung"

Setelah hampir 12 tahun aku mengikuti perkembangan Manchester United, ternyata ianya tidak sia-sia, ternyata juga aku tidak memilih kelab yang salah untuk disokong dan dibanggakan. Apa yang seronok bagi aku, (bila ada live kat astro terutamanya perlawanan yang melibatkan team Favorite aku) ialah , walaupun team ManUtd ketinggalan gol, aku sentiasa berharap ManUtd dapat menyamakan kedudukan. Diorang tak kenal erti kekalahan. Ternyata ramalan aku benar, walaupun ketinggalan, mereka tetap berjaya menjaringkan gol. Itu yang buat aku seronok, gol last minute plak tu. Kadang-kadang menang walaupun ketinggalan. (wah hebat). Biasalah kadang2 kalah jugak. Tapi menang banyak kali tu yang best (seronok). hahaha...


19 kali juara liga perdana..


Ade satu group ni,diorang minat bola jugak, tapi diorang tak sokong mana-mana team bola sepak, tapi dia bukan penyokong Manchester United, tapi ANTI-MANCHESTER UNITED.. Keja diorang ni, bila ManUTd men je, diorang datang sokong supaya ManUTD kalah.. wah golongan yang macam ni pun ada..cukup hebat bola sepak ni,,,..haha

Anyway, congratulation to my favorite team Manchester United for 19 Premier League Champion.



Pemain Manchester United meraikan gelaran mereka yang ke 19





Kembar dari Manchester United





Pemain Veteran yang sudah sampai waktu untuk bersara.



Wayne Rooney bintang Manchester United



Kemenangan Yang Diraikan



Oshea, Gibson dan Evan bersama Piala Liga Premier



Kejayaan Michael Owen bersama Manchester United



Rooney Bersama Dengan Anaknya Kai


Ryan Gigs "Lagenda Teragung"






Bintang Asia Park Ji-sung yang menyerlah di EPL bersama Evra, meraikan kejayaan mereka




Hampir bersara mungkin musim terakhir Van De Sar bersama Manchester United



Bintang baru dari Mexico, Javier Hernandez banyak membantu ManUtd mempertahankan makhota EPL, bersama dengan Valencia


Diraikan oleh Penyokong setia ManUtd



Carrick mencium Trofi EPL



Bintang Brazil Anderson, bersama kembar Fabio dan Rafael, aku pun tak tahu mane satu abang and adik.





Taniah Manchester United anda buat aku menumpang rasa gembira...

aduh selangor kalah lagi...

2 Perbincangan:

Catat Ulasan

Terima kasih lah kerana berkata-kata

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More