Journey Of Azlan, is fairy tale story about Lagenda Teragung

14 Februari 2011

Seminar "Event Management" di,UTP

Hampir tiap-tiap minggu, ada saja aktiviti yang terpaksa disertai. Pada kali ini, saya berkesempatan menyertai satu seminar, iaitu "EVENT MANAGEMENT SEMINAR" (EMS), yang diadakan di Universiti Teknologi Petronas.

Seminar ini diadakan bertujuan memberi pendedahan kepada para peserta bagaimana untuk mengendalikan sebuah "event" atau acara dan majlis. Antara slot-slot yang ada pada seminar kali ini ialah, "PROPOSAL WRITING", "CEREMONY,PROTOCOL, USHER", "HUMAN RESOURCE & CAPABILITY MANAGEMENT", "SUSTAINABLE EVENT MANAGEMENT" dan slot terakhir adalah "GROUPING ACTIVITY".Sepanjang seminar ini berlangsung, banyak input yang diperolehi sebenarnya iaitu seperti cara yang betul untuk membuat "proposal", bagaimana mengendalikan sebuah majlis bagi memastikan segala perancangan berjalan dengan lancar. Begitu juga dengan aspek pengurusan sumber manusia, tugas-tugasan yang perlu diberi perhatian, dan yang terakhir adalah, segala acara atau majlis yang diadakan perlu mengamalkan konsep "sustainable", iaitu program @ acara itu perlu mementingkan aspek penjagaan alam sekitar.

Aktivit terakhir pada petang itu ialah group activity..

Group presentation..
So far, program ni xdelah boring sangat, so so je lah...Gambar rakan2 sepanjang seminar ini berlangsung


Pelajar Jurusan Sarjana Pelancongan a.k.a SAP


Ramai jugak lah bdk ipt lain, antaranya UMK,UPNM,UITM,UNIkl,UNItar,Taj, bdk2 MRSM,MCKK dll..
Polistrine yg diperbuat dari minyak sawit kot... speaker 2 ckp klu nk buat event jgn guna polistrine, bahaya, susah nk lupus. kalau boleh guna tupperware. Jaga lah alam sekitar katanya...


IKLAN KEMASYARAKATAN...DIBAWA OLEH WARUNG PAK JABIR

Walaupun pakai camera kecik, gmbarnya tetap mantap...org semua pakai camera besar... emmm teringin gak ar nk pakai Digital SLR satu hari nanti..heheheAnak Pak Jabir..

=====================

Share:

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih lah kerana berkata-kata

Penaja

Image Text
Image Text
Image Text
Image Text

Kata Pujangga

"Kehidupan yang dilalui ini hanya sementara. Wujudnya diri ini didunia ini hanya bayangan Dia. Apa yang dapat dilihat adalah kenyataan wujudnya dia, sang maha pencipta.."

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

Cerita Mereka Tentang...

Follower