Journey Of Azlan, is fairy tale story about Lagenda Teragung

05 Julai 2011

Lambaian Phuket mempersonakan part 2

***Lambaian Phuket mempersonakan part 1***

Disebelah petang pula...

Kami dibawa pula ke salah satu destinasi tumpuan utama pelancong di negeri phuket ini, iaitu Rawai Beach. Cukup indah aku rasa ketika aku berada disini, mata aku bagaikan dijamu dengan sesuatu pandangan yang cukup mempersonakan.


Selamat datang ke Rawai Beach..

Air laut yang kebiruan, awan nano yg berterbangan , pukulan ombak yang bertalu-talu, pasir putih yang bersinar, cuaca panas yang dingin, angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa....wwwaaaaahhhh!!! best wo.... memang best, sukar untuk dibayangkan keseronokkan nya menikmati alam ciptaan tuhan yang maha agung... aku bersyukur kerana diberi peluang melihat keindahan alam ini...


Bersama selamanya..keh keh..


Melompat keriangan, sambil mengabadikan kenangan di Phuket..
pada gambar mungkin ia tidak nmpak menarik, tetapi melalui mata sungguh mempersonakan..


Lambaian Phuket...

Credit to SaufiAhmad for pictures...


Setelah kami sudah puas dan penat berada di tepi pantai itu, kami meneruskan perjalanan seterusnya menuju sesuatu tempat yang sungguh indah daripada tempat tadi.

Tidak ada kata-kata untuk aku luah kan ketika itu melihat suatu pemandangan yang belum pernah aku lihat sebelum ini.. ialah selama ini, aku selalu mengimpikan satu tempat yang tinggi untuk aku lepak sambil bersantai,pada masa yang sama melihat pemandangan yang indah seperti berada dikaki bukit melihat laut atau seumpama dengan nya.


Pemandangan Cape PhromthepTetapi kali ini, impian aku menjadi kenyataan. Sungguh indah Cape Phromthep, berada di puncak bukit yang menghadap laut yang terbentang luas, melihat pulau-pulau yang bertaburan di pukul ombak, melihat kapal-kapal nelayan tengelam timbul di lambung ombak, angin kencang meniup menyapu ke muka aku, udara yang nyaman, waktu senja yang merah sambil menikmati lagu the coconut tree, "WELCOME TO MY PARADISE" sungguh mengasyikkan, aku bagaikan dipukau dengan keindahan phuket..rasa ingin menjerit kepuasan kegembiraan..Welcome to my Paradisenice view...bawa ku terbang..sungguh mengasyikkan lepak disini..
tada....


Ramai orang berada sini, menghantar matahari pulang, mereka bertepuk tangan ketika matahari melabuhkan tirai.....
Rombongan kami tidak melepaskan peluang mengabadikan kenangan disinitada...ada yang buat wedding shooting disini..


sabar menanti matahari terbenam


Tapi sayang nya, kehadiran awan nano merencatkan sedikit pemandangan di senja itu...

Sungguh indah dunia ini... mungkin ini sebahagian keindahan dunia yang pernah aku lihat, dan aku berharap, suatu hari nanti,aku mampu menjelajah satu dunia untuk aku mengagumi ciptaan yang maha esa...
ini lah situasi yang dinantikan oleh orang ramai, melihat terbenam nya matahari...

awan nano menutup matahari yg seksi..
==========================================
Share:

5 ulasan:

  1. yup..tempat ni memang menarik...mmg cantik

    BalasPadam
  2. Hantu Kak Limah gila meroyan..tiada di pawagam !.http://gilamodified.blogspot.com/2011/07/hantu-kak-limah-gila-meroyantiada-di.html

    BalasPadam

Terima kasih lah kerana berkata-kata

Penaja

Image Text
Image Text
Image Text
Image Text

Kata Pujangga

"Kehidupan yang dilalui ini hanya sementara. Wujudnya diri ini didunia ini hanya bayangan Dia. Apa yang dapat dilihat adalah kenyataan wujudnya dia, sang maha pencipta.."

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

Cerita Mereka Tentang...

Follower